«Зараз сезон - люди варять варення, тому ціни зростають. Раніше цукор коштував 5-6 грн, а десь тиждень тому подорожчав до 7-7,50 грн», - розповів Ярослав Ковальчук, продавець з Деміївського ринку в столиці. Він упевнений: восени цей продукт подешевшає, а до Нового року ціни повернуться на рівень 5 грн.
В магазинах цукор ще дорожчий - 9-9,50 грн.
Голова асоціації «Укрцукор» Микола Ярчук підтвердив подорожчання цукру в середньому, до 7,50 грн.
«Після збору врожаю ціни почнуть падати, але в будь-якому випадку, нижче 5-5,50 грн чекати не варто», - сказав він.
За словами гендиректора Українського клубу аграрного бізнесу Володимира Лапи, підвищення цін пов'язане з тим, що собівартість цукру була вище, ніж його ціна в роздробі.
«Собівартість - десь 6,50 грн за кг, а цукор продавали по 5 грн, тобто виробники втрачали гроші. Підвищити ціни вони не могли, тому що ринок був перенасичений: внутрішнє споживання у нас становить 1,8 млн тонн на рік, а виробництво - 2,2 млн тонн», - говорить Лапа.
Джерело: ТСН
ІА "Вголос": НОВИНИ