В Україну з Франції прибули три вертольоти для Державної прикордонної служби.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

«У середу три вертольоти прибули до Львова. І якщо дозволятимуть погодні умови, то 23 грудня відбудеться їх переліт у столицю», - йдеться у повідомленні.

Наразі за українсько-французьким контрактом прикордонне відомство України має вже 7 вертольотів Н125 французької компанії AirbusHelicopter.

Перші чотири гвинтокрили прибули в Україну у січні 2020 року та в листопаді 2021 року.

Це нові гвинтокрили AIRBUS H125, постачання яких відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки.

Загалом, в рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, Державна прикордонна служба України має отримати 24 нові вертольоти Н125 французької компанії AirbusHelicopter.

В ДПСУ повідомили, що три вертольоти, які прибули у Львів, мають сучасне потужне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні.

Серед іншого, гвинтокрили оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє вести моніторинг, в тому числі в інфрачервоному режимі. Водночас тепловізійна камера дозволяє виявити транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів.

Обладнання дає можливість не лише вести запис відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його.

Також гвинтокрили облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

До слова, Львівський бронетанковий завод передав ЗСУ партію модернізованих танків та бойових машин.

Нагадаємо, як писав «Вголос», Північноатлантичний альянс вперше реагує на розміщення російських військ на українському кордоні конкретними заходами. Метою таких заходів є покращення захисту східних держав-членів (Польща, Румунія, країни Балтії), де відчувається дедалі більша загроза через останні події на російсько-українському кордоні.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ