Українські військові ліквідували співробітника Федеральної служби безпеки Росії капітана Іллю Цупріка. Офіцер із позивним «Терміт» був старшим оперуповноваженим 2-го відділу управління «А» центру спецпризначення ФСБ.

Новину оприлюднив у Twitter воїн ЗСУ Анатолій Штефан. Інформацію підтвердили також російські пропагандистські телеграм-канали.

Відомо, що російського працівника спецслужб «Терміта» було вбито 17 червня «під час виконання бойового обов'язку». На Росії кажуть, що за час проходження служби він неодноразово отримував похвалу від вищого керівництва.

«Був людиною честі та слова… Мав другий розряд із альпінізму, займався лижним спортом і парашутною підготовкою», – такий некролог зробили пропагандисти загиблому Цупріку. 

Цікаво, що у російських Telegram-каналах пишуть, що захисники України знищили загалом групу елітних спецпризначенців російської ФСБ. І «Терміт» – один із тих, про кого було «дозволено» поширити інформацію в мережі.

Нагадаємо, Збройні сили України завдали ракетного удару по бурових платформах у Чорному морі. Так звані «вишки Бойка» були захоплені Росією після окупації Криму в 2014 році.

Додамо, Верховна рада ратифікувала Стамбульську конвенцію про запобігання насильству щодо жінок. Законопроект президента Володимира Зеленського підтримали 259 депутатів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ