Збройні Сили України 28 травня здійснили контрнаступ на Півдні. Ворогу завдано серйозних втрат.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ситуація на лінії зіткнення має свою динаміку. Внаслідок контрнаступальних дій наших військ, ворогу завдано суттєвих втрат і йому доводиться займати оборону на невигідних недообладнаних рубежах», – йдеться у повідомленні.

Наразі бойові дії на Південному напрямку тривають. Російські окупанти продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру. Ворог гатить по населених пунктах вздовж адмінмежі Миколаївської та Херсонської областей.

Російські загарбники атакували Миколаїв реактивними системами залпового вогню. Оперативне командування «Південь» наголосило, що ворог з відчаю намагається болюче вжалити. Окупанти влучають у житлові квартали.

На тимчасово окупованій території Херсонщині ворог повністю заблокував шляхи виїзду на підконтрольні Україні території. Російські окупанти перевіряють автівки, якими місцеві жителі намагаються виїхати з окупованих територій. Ворог ретельно фільтрує автомобілі та повертає назад.

«Не отримавши позитивної реакції світової спільноти на свою заяву про нібито готовність створення гуманітарних коридорів для виведення цивільних суден з заблокованих портів України, рашисти продовжують блокаду», – зазначають військові.
Корабельне угруповання ворога лишається без змін, підтримуючи загрозу ракетних ударів. Також високою залишається імовірність атак стратегічною авіацією.
Читайте також:
Міністерство оборони рф викрило позицію окупантів на Харківщині – ЗСУ вдало по них «відпрацювали»
У ЗСУ показали, як французькими гарматами нищать окупантів. Фото
Крадуть метал: у Маріуполі російські окупанти продовжують вивозити українське майно (фото, відео)

ІА "Вголос": НОВИНИ