Підрозділи протиповітряної оборони за добу збили три безпілотники типу "Орлан-10".

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Найбільша активність окупантів - на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Як зазначається, досі є загроза ворожих обстрілів.


На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. До семи батальйонів зі складу ЗС Білорусі продовжують прикривати кордон. Продовжується вивезення військової техніки та майна збройних сил РФ  з Білорусі, - йдеться у повідомленні. 

На Сіверському напрямку ворог посилено охороняє ділянки кордону в Брянській та Курській областях.

На Харківському напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Основні зусилля - на забезпеченні відведення своїх військ від Харкова, утриманні позицій та маршрутів постачання.

На Слов’янському напрямкупротивник обстріляв з артилерії об’єкти цивільної та військової інфраструктури у районах Довгенького, Долини та Гусарівки.

 

Російські окупанти проводили повітряну розвідку із використанням БпЛА «Орлан-10» в районах   Ізюма, Капітолівки та Діброви Харківської області, - зазначають у Генштабі. 

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог застосовував міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та авіацію з метою завдання максимальних втрат підрозділам Сил оборони, виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд.

Крім того, противник намагається покращити тактичне положення у районах населених пунктів Комишуваха, Красногорівка, Новомихайлівка, Костянтинівка і Побєда. Успіху не має.

В Маріуполі ворог продовжує блокування наших підрозділів в районі «Азовсталі». Завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку для утримання захопленої території є підготовчі заходи до побудови окупантами багатоешелонованої оборони.

На Південнобузькому напрямкуобстановка суттєвих змін не зазнала. Противник продовжує обстріли позицій наших військ із мінометів та ствольної артилерії.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено пʼять танків, пʼять артилерійських систем, шість одиниць бойової броньованої техніки та сім автомобілів противника.

Як писав раніше «Вголос»,  російське керівництво несе відповідальність за створення штучного голоду в різних регіонах світу, а також за те, що в самій Україні люди подекуди голодують під час цієї загарбницької війни.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ