Цьогоріч у новорічному відеопривітанні Президента України Володимира Зеленського знялись люди, діяльність яких є надзвичайно важливою для України. Серед них – добровольці та герої російсько-української війни. Щоправда, сподобалася їхня участь у відео далеко не всім.

Герої, яких має знати вся Україна

Вони вже восьмий рік поспіль віддано захищають наші кордони від ворога. Та, попри це, у своїх соцмережах уже встигли отримали десятки погроз та звинувачень за те, що знялися у новорічному ролику нинішнього Президента. На це звернув увагу львів’янин та ветеран російсько-української війни Ігор Шолтис та написав про це у своєму телеграм-каналі. 

Серед тих, хто був присутнім на відео, – командир 1-ї штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Дмитро Коцюбайло, більше відомий за позивним «Да Вінчі». 

Захисник потрапив на фронт добровольцем ще у 2014-му, тоді він був ще зовсім юним – всього 18. А у 2021 році, вже 26-річним чоловіком, отримав звання Героя України – за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Він, до слова, став першим добровольцем, який отримав це звання за життя

Поряд з ним, як на фронті, так і у відеопривітанні, була кохана – волонтерка Армії SOS, доброволиця ДУК ПС Аліна Михайлова. 

На зйомки запросили й інші захисників, чиї звитяги є безцінними. Серед них: старший сержант ЗСУ Наталія Борисовська, танкіст та Герой України Євген Сидоренко, прикордонник та Герой України Едуард Атрашкевич; начальник штабу, перший заступник командира 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та Герой України Іван Віннік, старший лейтенант ЗСУ та Герой України Володимир Соснін, лейтенант ЗСУ та Герой України Василь Тарасюк, більше відомий за позивним «Тайфун», та командир фрегата «Гетьман Сагайдачний» і капітан 2-го рангу ВМС ЗСУ Олексій Корецький

Чому українці осуджують захисників?

Деяких героїв за їхню участь у відеопривітанні Президента України звинуватили у «лицемірстві» та поклонінні Президенту України Володимирові Зеленському.

Зокрема, у коментарях до одного з дописів старшого сержанта ЗСУ Наталії Борисовської писали, що вона «лягла під Зебіла».

Як відзначив ветеран російсько-української війни Ігор Шолтис, люди, які дивилися на нас із новорічних екранів, аж ніяк не заслуговують на образи та ненависні коментарі. 

"Уявіть собі: завтра, починаючи з 06:00, кожному службовцю ЗСУ в абсолютно кожен месенджер смартфону прилетять сотні листів ненависті, прокльонів й образ. Щось на кшталт: «Виродку, як ти можеш бути частиною замислу, який очолює зелена шмаркля? Як можеш легітимізовувати зрадливого покидька, будучи гвинтиком в системі, в якій він долею випадку став Верховним Головнокомандувачем?». Звучить не зовсім реально, правда ж? Та вже завтра це стане буденністю, якщо сьогодні ветеранів російсько-української війни (Да ВінчіБорисовськаМихайловаТарасюк та ін.) засуджують за присутність у вітальному ролику Президента Зеленського", – написав він у своєму телеграм-каналі.

За його словами, ми часто говоримо про зрадників, якими оточений Президент України Володимир Зеленський. Утім не розуміємо, що саме люди честі й звитяги – такі, як ті, що були на новорічному відео, й мають постати на їхніх місцях. 

«І наостанок: коли народ в цій державі відвернеться від тих, хто захистив його ціною власних життів, цей народ прирече себе в службу іншій державі. Державі, в якій вже ніколи не зродяться нові Да Вінчі, Мисливці, Сармати і тисячі інших незнаних нам», – додав він.

Нагадаємо, як писав "Вголос", в Україні хочуть заборонити використання та розповсюдження всіх видів піротехнічних засобів. Крім того, за порушення цього вимагають запровадити кримінальну відповідальність.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ