В Україні хочуть заборонити використання та розповсюдження всіх видів піротехнічних засобів на території України. Крім того, за порушення цього вимагають запровадити кримінальну відповідальність.

Про це йдеться в тексті зареєстрованої петиції, автором якої є Іван Кучер.

«З огляду на специфіку дії піротехнічних засобів, що створюють шумовий ефект – хлопки, вибухи, під загрозою опиняються верстви населення що за станом здоров`я повинні бути захищені від різких, раптових звуків», - йдеться у тексті петиції.

Особи, які опиняються під загрозою:

  • 1. Люди з серцево-судинними захворюваннями, а також постінсультними станами (63% смертей на рік);
  • 2. Гіпертоніки;
  • 3. Вагітні жінки;
  • 4. Новонародженні та діти дошкільного віку;
  • 5. Ветерани АТО, понад 90 відсотків з яких, згідно статистики, страждає на посттравматичний синдром і є чутливими до будь яких різких звуків, особливо вибухів;
  • 6. Люди що страждають психічними розладами, а також ті, що знаходяться у стані підвищеної невротизації, схильні до тривожно-депресивних розладів, а це 40 % населення України.)
  • 7. Власники тварин, що скаржаться на вибухи, які під час вигулу тримають тварин у стресовому стані (адже собака середніх розмірів, перелякана раптовим вибухом може нанести серйозні травми собі, власнику та оточуючим людям.)

Також відомо, що внаслідок необережного поводження з вибуховими засобами, щороку зазнає важких травм значна частина дітей, що користується ними.

Крім того, в Україні хочуть заборонити ввіз, продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів. За порушення цього пропонують ввести штраф від 15 тисяч гривень.

Автором цієї петиції стала Плиска Анастасія Михайлівна.

«Піротехнічні вироби підриваються просто біля жилих помешкань, на дитячих майданчиках, безпосередньо на площах, де святкують люди. Надзвичайно багато свідоцтв страшних наслідків цих розваг. Важкі травми отримують самі »підривники« - вибиті очі, покалічені руки тощо», - йдеться у тексті петиції.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ