Інцидент трапився вчора, 28 грудня, у Волноваському районі Донецької області. 35-річний військовослужбовець під час бойового чергування вистрілив собі в голову з власної табельної зброї.

Про це редакцію «Вголос» проінформували у  Маріупольській спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

"На місце події невідкладно виїхав прокурор Маріупольської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, слідчо-оперативна група Волноваського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, представники військової служби правопорядку, експерти", - повідомляють у спеціалізованій прокуратурі. 

Попередньо встановлено, що загиблим є військовослужбовець за контрактом, 1985 року народження, уродженець м. Запоріжжя. 

"Старший солдат, старший оператор протитанкового відділення роти вогневої підтримки однієї з військових частин, перебуваючи на бойовому чергуванні, покінчив життя самогубством шляхом пострілу в голову з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби", - повідомляють у прокуратурі. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого з приводу непоправної втрати.

За фактом загибелі військовослужбовця, Маріупольською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «самогубство». Розглядаються також інші версії, у тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.

Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими Волноваського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Нагадаємо, як писав "Вголос", 26 грудня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано п'ять порушень режиму «тиші». В результаті обстрілів двоє українських захисників отримали поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ