54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів. «Таким чином, по цій групі під час свят на смітник викидається кількість продукції, еквівалентна 850 тоннам ковбаси «Московська», чи 2,5 тис. тонн свинячих ошийків, чи 4 тис. літрів шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це – еквівалент 300 тонн червоної ікри, чи 3,5 тис. тонн твердого сиру, чи 4 тис. тонн масла», – стверджує директоар агенства Тарас Гагалюк.

За даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щороку у світі псується близько 1,3 млрд. тонн продуктів харчування, а це близько третини продукції, призначеної для споживання людьми.

ІА "Вголос": НОВИНИ