Уряд Великобританії розширив список санкцій проти росії, додавши до нього ще 206 фізичних та юридичних осіб російської федерації, через вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство закордонних справ заявило, що під санкції потрапили Олександр Ананченко та Сергій Козлов. У відомстві цих осіб називають прем'єр-міністром і головою уряду так званих Донецької та Луганської народних республік.

Також об’єктами санкцій були інші члени сім’ї російських олігархів, зокрема двоюрідний брат російського мільярдера Олега Дерипаски Павло Єзубов і помічниця бізнесмена Михайла Фрідмана Нігіна Заїрова.

«Ми продовжуватимемо націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну Путіна», - додали в уряді.

Як зазначається в опублікованому на сайті британського уряду оновленому документі, санкції зокрема ввели проти народного депутата України Віктора Медведчука (фракція «Опозиційна платформа – За життя»).

Усі його активи на території Британії заморожені.

Також до списку потрапив співвласник російського «Лукойлу» Вагіт Алекперов та колишній глава ВАТ «російські залізниці» Володимир Якунін.

Нагадаємо, учора СБУ затримала проросійського депутата та кума путіна Віктора Медведчука.

Зокрема, як зазначили у відомстві, була проведена багаторівнева та небезпечна спецоперація. 

«Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема  контррозвідникам і слідчим, які, виконуючи доручення Президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука. Жоден зрадник не уникне покарання і буде відповідати за Законом України. За всією строгістю, за всі злочини сьогодення, до яких призвели його особисті дії в тому числі», - зазначив Голова СБУ Іван Баканов.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ