Як повідомила генеральна директорка летовища Тетяна Романовська, вакцинуватись можуть як пасажири, що вилітають зі Львова, так і гості міста після посадки.

Тетяна Романовська,  генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів», під час брифінгу повідомила, що на виконання вимог Міністерства охорони здоров’я України, пункт вакцинації відкрито  в приміщенні аеропорту.

Для нас це один з викликів, оскільки аеропорт -  місце скупчення людей. З метою ізоляції і дотримання соціальної дистанції ми визначили, що вакцинуватимемо лише в ті періоди, коли аеропорт не сильно завантажений, під час прильоту і відльоту”, - каже Тетяна Романовська .

За словами директорки, якщо пасажир прийшов на свій рейс завчасно і хоче зробити щеплення, то він має таку змогу. Також є можливість провакцинуватися і тим, хто прилітає.

В нас є багато запитів іноземних пасажирів, які кажуть, якщо в вас можна провакцинуватися, то ми до вас будемо летіти. Бо не у всіх країнах процес щеплення громадян є настільки інтенсивним.  Скористати з нагоди і вакцинуватись  можуть і ті, що прибувають в Україну  у відпустки, чи ділові подорожі”, - додає Тетяна Романовська

Також директорка розповіла, що в міжнародному аеропорту “Львів” цілодобово працює пункт перевірки пасажирів на виявлення ознак коронавірусної інфекції. Розташований він в зоні прильоту, до паспортного контролю.

 “Пасажири, що прилітають з Лондону або транзитними  рейсами, з Варшави чи Стамбулу  проходять в пункті перевірки  швидке тестування. Результати відомі через 15-20 хвилин”, - зазначає Тетяна Романовська.

 

Працює в аеропорту і санітарно-карантинний пункт. Людей з підозрою на коронавірус поміщають в ізолятор. Якщо це іноземець – підключають прикордонників, які й приймають рішення чи можна надати дозвіл особі на перетин кордону України. Викликається бригада екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка супроводжує особу до місця майбутньої обсервації й далі лікар вирішує чи вона буде госпіталізована чи ізольована в умовах обсерватора. Та вирішується, де перебуватиме на самоізоляції така особа

ІА "Вголос": НОВИНИ