Австрійська влада затримала 15 осіб, яких звинувачують у незаконному ввезенні мігрантів до країни. Серед затриманих - українці.

Про це повідомляє агентство АР.

Як зазначається, влада Австрії затримала 15 осіб, підозрюваних у незаконному ввезенні сирійських, ліванських та єгипетських мігрантів до країни. Також було конфісковано 14 автомобілів, які використовувалися для перевезення мігрантів.

Серед затриманих зокрема є громадяни України.

Минулого місяця поліція Нижньої Австрії почала розслідування щодо групи, яка незаконно ввозила мігрантів із сербсько-угорський кордону через Словаччину та Чехію до Австрії. Їх висаджували на північ від Відня.

Серед 15 затриманих підозрюваних - громадяни Молдови, України та Узбекистану. Скільки серед них українців не уточнюють.

Поліція затримала підозрюваних під час перевірок підозрілих автомобілів у середині листопада та в готелі Відня. Вони спробували втекти коли до них прийшли правоохоронці.

Підозрювані перевозили більше 700 осіб, з яких стягнули понад €2,5 млн. З кожного мігранта брали від €4 тис. до €5 тис.

За словами самих мігрантів, воли планують продовжувати шлях до Німеччини.

За даними поліції, затриманих перевізників вербували у їхніх країнах в соціальних мережах, пропонуючи €2-3 тис. на місяць за роботу водія.

Нагадаємо, сотні іракських мігрантів з числа тих, хто раніше прибув до Білорусі з наміром потрапити до ЄС, 18 листопада були зареєстровані на рейс назад на батьківщину.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ