Захищаючи Україну від московського окупанта, під Бахмутом загинув випускник історичного факультету Львівського університету Сергій Зайцев.

Про це повідомляє Львівський національний університет імені Івана Франка.

У 2014 році, коли російські загарбники напали на Україну, Сергій, будучи студентом четвертого курсу, зголосився добровольцем захищати Україну на фронті. Згодом як офіцер він був призваний до Збройних сил України.
 
Після закінчення активної фази бойових дій на Сході Сергій завершив навчання на історичному факультеті і вступив до аспірантури на кафедру історичного краєзнавства, де успішно працював над дисертацією на тему «Повстансько-партизанський рух на Катеринославщині 1917- поч. 1920-их рр. (військовий аспект)». Восени 2021 року його наукову роботу рекомендували до захисту, який, однак, так і не відбувся.
 
З початком повномасштабного вторгнення Сергій Зайцев одним із перших вирушив на фронт: спочатку боронив Херсонщину, а згодом потрапив у важкі бої під Бахмутом.
Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття матері, дружині, донечці, близьким, друзям та колегам загиблого Героя.
 
Вічна пам’ять і слава Герою України!
 
Читайте також у «Вголосі»: Рада безпеки Львівщини оприлюднила вимоги до громадян щодо поведінки у новорічну ніч 

ІА "Вголос": НОВИНИ