У Кіровському райсуді Дніпра розпочалось судове засідання про обрання запобіжного заходу нацгвардійцю Артемію Рябчуку, який причетний до стрілянини на «Південмаші».

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Нагадаємо, Артемію Рябчуку повідомили про підозру в умисному вбивстві, дезертирстві та у викраденні зброї й боєприпасів. Йому загрожує від п’ятнадцяти років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

За загиблими через стрілянину на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі 28-го та 29-го січня оголосили траур. Відповідне рішення ухвалив міський голова Борис Філатов.

Наразі, підозрюваного доставили до зали суду.

Як зазначає Суспільне, адвокат Артемія Рябчука Ігор Степанов вимагає закритого судового засідання, тому що справа стосується ситуації яка сталася на воєнному об'єкті. Судді пішли в нарадчу.

Після повернення з нарадчої кімнати судді не задовольнили клопотання адвоката Рябчука щодо закритого судового засідання.

Розглядається клопотання щодо запобіжного заходу для Артемія Рябчука, тримання під вартою протягом 60 днів без внесення застави. Артемій Рябчук та його адвокат Ігор Степанов не заперечували проти запобіжного заходу, який просив прокурор, але звернулися з прохання тримати підсудного у СІЗО і не відправляти на гаупвахту.

«Єдине моє прохання - не відправляйте мене на гауптвахту, а відправте у СІЗО», - попрохав підозрюваний.

Новина доповнюється...

 

ІА "Вголос": НОВИНИ