У четвер, 27 січня, Україну сколихнула новина про стрілянину в Дніпрі.

О 4 годині ранку нацгвардієць Артем Рябчук відкрив вогонь. Хлопець 2001 року народження розстріляв караул військовослужбовців та цивільну жінку.

У Державному бюро розслідувань розповіли, який запобіжний захід проситимуть для вбивці.

Спікер ДБР Тетяна Сапьян під час брифінгу зазначила, що для Рябчука вимагатимуть обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Наразі точно невідомо, коли відбудеться судове засідання у справі. Сапьян додала, що 18 осіб займаються збиранням доказової бази та фактів.

Хронологія подій

Стрілянина на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш” сталася 27 січня о 3:40. Нацгвардієць Артем Рябчук убив п'ятьох людей, ще 5 осіб отримали поранення.

Згодом у ДБР відкрили кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії, яке призвело до трагедії. 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний тричі вистрілив у 22-річну дівчину-військовослужбовицю Національної гвардії. Постраждала втратила понад 3 літри крові. Медики борються за її життя.

Пізніше Геращенко назвав дві можливі версії трагедії в Дніпрі та розповів деталі про життя нападника та те, яке покарання йому загрожує.

У мережі з'явилося відео затримання нацгвардійця Рябчука. Його оприлюднив очільник Патрульної поліції Євгеній Жуков. Зловмисник був озброєний автоматом Калашникова.

Також стало відомо, що після розстрілу караулу в Дніпрі командувач Нацгвардії Микола Балан написав главі МВС рапорт про відставку та клопотання президенту Володимиру Зеленському.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ