Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров виступив з погрозами у зв'язку з обіцянками вступу України до НАТО. За його словами, це є міною, яка вже «рвонула» у 2008 році в Грузії.

Про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на його виступ на 28-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

«Рішення Бухарестського саміту НАТО квітня 2008 року про те, що Грузія і Україна стануть членами НАТО, - міна в саму конструкцію європейської безпеки. Один раз в серпні 2008 року вже »рвонуло«, коли, перебуваючи в ейфорії від НАТО-перспективи, Михайло Саакашвілі зважився на авантюру, яка обернулася важкими наслідками для самої Грузії і підвела ситуацію в області безпеки в Європі до небезпечної межі», - зазначив Лавров.

Він також заявив, що перетворення країн-сусідів на майданчик протистояння з Росією є «категорично неприйнятним».

«Хочу, щоб було гранично зрозуміло: перетворення наших країн-сусідів на плацдарм протистояння з Росією, розгортання сил НАТО в безпосередній близькості від стратегічно важливих для нашої безпеки районів категорично неприйнятно», - додав Лавров.

До слова, глава МЗС Росії мав на увазі російсько-грузинську війну в серпні 2008 року, коли на тлі обопільних звинувачень у провокаціях Росія ввела регулярні війська в Південну Осетію і вдерлась на грузинську територію. У відповідь на обстріли грузинських селищ війська Тбілісі зайняли більшу частину Цхінвалі, після чого Росія ввела танкові бригади й почала застосовувати військову авіацію.

Протягом п'яти днів грузинська армія зазнала поразки.

Нагадаємо, командувач ООС Олександр Павлюк відзначив постійну боротьбу між українською системою радіоелектронної боротьби та російськими безпілотними літальними апаратами.

Як писав «Вголос», ексочільник МЗС України Павло Клімкін сказав, що Росія та її президент, який висуває вимоги про гарантії невступу України до НАТО, раніше порушили «все» й вважає будь-які переговори з Путіним «аморальними й нікчемними».

ІА "Вголос": НОВИНИ