В Італії через обов'язкову вакцинацію від коронавірусу спалахнули масові протести. Відомо, що країна стала першою серед держав Заходу, де влада запровадила обов'язковий covid-сертифікат для співробітників усіх сфер.

Саме тому всім працівникам потрібно обов'язково пройти повний курс вакцинації.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Якщо ж особа, яка працює у державному чи приватному секторі, відмовляється вакцинуватись від коронавірусу, то їй знадобиться регулярно робити експрес-тест на коронавірус або надати підтвердження недавнього одужання від Covid-19. 

Ті працівники, які не мають сертифікату про вакцинацію, повинні піти на неоплачувану відпустку. Контролювати нововведення будуть самі роботодавці.

Водночас за недотримання правил порушників будуть штрафувати: їм доведеться сплатити до 1500 євро. 

Це стало причиною обурення багатьох працівників, яке призвело до масових протестів. Так, деякі співробітники відмовились виходити на роботу.

За даними видання CNN, масштабна акція протесту спалахнула у головному порту міста Трієст: там близько 6 тисяч робітників пригрозили заблокувати роботу порту. 

Варто зазначити, що акції протесту в Італії тривають вже кілька днів. Так, 9 жовтня у Римі на протести вийшли кілька десятків тисяч осіб.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ