В ізраїльському місті Герцлії-Пітуах дрон-кур'єр уперше доставив замовлення клієнту додому.


Про це повідомляє Vesty.co.il.


Мережа ресторанів Japanika заявила, що починає кур'єрську доставку їжі повітрям - дронами ізраїльських компаній CandoDrones і High Lander.

Пілотний проєкт здійснюватиметься протягом восьми днів - до 14 жовтня включно. Безпілотники доставлятимуть замовлення в будні дні з 13:00 до 16:30 - в промзони Герцлії й Північного Тель-Авіва, а також житлові квартали, які мають дозвіл на пересування дронів.

Дронами керують через спеціальний додаток.

Спочатку планувалося використовувати дрони для доставки посилок і замовлень з ресторанів. Але коронавірус визначив найбільш нагальну потребу в обладнанні подібного роду - для доставки ліків і медичних аналізів.

Доставка за допомогою дронів вважається революційним кроком в області доставки різних вантажів, хоча експерти вважають, що на даному етапі експлуатація дронів-кур'єрів не є економічно виправданою. Адже доставка на відстань 10 км обійдеться приблизно в 100 шекелів. Акумулятор дрона може служити тільки 200 годин і коштує 6000 шекелів.

Разом з тим для доставки ліків і для швидкої доставки дорогого одягу цей спосіб може бути економічно вигідний вже зараз. 

Запуск дронів проводиться за допомогою спеціального додатку. Оператор відзначає фінальну крапку доставки, а автоматичні системи переконуються, що технічні дані апарату дозволять йому здійснити доставку і що погодні умови є сприятливими.

Після приземлення в потрібному місці одержувач підтверджує через додаток, що посилка призначена саме для нього. Це дозволить дрону передати вантаж і повернутися до місця старту.

Раніше повідомлялося, що НАСА вдарить по двох небезпечних астероїдах ракетами.

ІА "Вголос": НОВИНИ