Державний департамент США заявив, що законопроєкт, який висунув сенатор-республіканець Тед Круз про введення санкцій щодо газопроводу «Північний потік-2», підірве єдиний фронт стримування російської агресії.

Як повідомляє агенція Reuters, з відповідною заявою виступив Нед Прайс, речник Держдепу США.

«Наша стурбованість полягає в тому, що в разі ухвалення закон лише підірве єдність наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам потрібно виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози Україні», – сказав Прайс журналістам.

Зауважимо, в грудні сенатор Круз уклав угоду з демократами, щоб отримати голосування до 14 січня щодо газопроводу “Північний потік-2″в обмін на підтримку десятків кандидатур на посади послів від  президента-демократа Джо Байдена.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», адміністрація американського президента Джо Байдена на чолі з держсекретарем Ентоні Блінкеном просить сенаторів-демократів Конгресу не допустити голосування за схвалення поправок до оборонного бюджету, яку передбачають введення санкцій проти російського газопроводу “Північний потік-2”.

ІА "Вголос": НОВИНИ