Служба безпеки України затримала ексбойовика терористичного угруповання «Призрак», який сподівався «залягти на дно» в Одесі.

Як зазначає прес-служба СБУ, затриманий бойовик брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході, а потім тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області та в РФ.

«У ході багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався »залягти на дно", - йдеться у повідомленні.

 

За даними слідства, зловмисник - мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою «Ангел». Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої «ЛНР» під виглядом «гуманітарних» вантажів з Росії.

«Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади »Призрак«, яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини. Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці »постановочних« сюжетів для інформресурсів Уремля. Під час пропагандистських заходів він на власному »прикладі« займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів», - зазначає СБУ.

Слідчі повідомили бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Додамо, росія може використати зимовий період для підготовки мобілізованих, але найближчим часом новий наступ з боку окупантів навряд чи можливий.

ІА "Вголос": НОВИНИ