Росія може використати зимовий період для підготовки мобілізованих, але найближчим часом новий наступ з боку окупантів навряд чи можливий

Про це заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу Роман Світан.

На його переконання, наступу з Півночі не буде щонайменше до весни. Він пояснив, що російським окупаційним силам потрібно укріпляти фронт на Півдні, де вони бояться прориву українсько ї армії. А це ділянка до тисячі кілометрів.

«До весни вони цим точно займатимуться, ні на що інше росіяни точно не відвернуться. Будь-яке зняття військ чи непідкріплення їх на Півдні, залишить цей напрямок фронту для росіян у небоєздатному стані. ЗСУ неодмінно цим скористаються», – висловився військовий експерт.

Полковник запасу зауважив, що нині мобілізовані не готові виконувати бойові завдання. Їх можуть кинути на фронт, щоб пришвидшити «ротаційні моменти». Але, як каже експерт, якщо потребу в живій силі вони закрити можуть, то у техніці – ні.

«Але технікою підкріпити це не можуть. Нині виходячи на передову, росіяни потрапляють під наш вогонь, гинуть і відходять», – зазначив Світан.

Крім того, він вказав, що нині все більше росіян гине в Україні. Утім, на його думку, щоб «перемолоти» увесь російський мобілізаційний ресурс, українським захисникам слід ліквідовувати 1000 – 1500 окупантів на день.

Утім, експерт не виключає, що росіяни можуть підготувати стрілецькі роти. Для цього їм знадобиться лише 2-3 місяці.

Зазначимо, що минулої доби підрозділи Збройних сил відбили атаки окупантів біля 8 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, у Лисичанську завдано поразки за підрозділом батальйону «Ахмат».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ