В Офісі Президента опублікували всі домовленості, які були досягнуті в ході візиту президента Володимира Зеленського до США.

Про це повідомляє Офіс президента.

Так, сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Документ покликаний посилити комерційні зв'язки між країнами.

Сторони також планують розробку та імплементацію комерційних проектів та участь у  державних закупівлях в Україні та США.

Крім того, США уклали угоду на загальну суму 2,5 млрд доларів з «Укроборонпромом», який передбачає співпрацю з американськими оборонними компаніями.

Міністерство аграрної політики підписало Меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC)  щодо фінансування іригаційних проектів.

Також був підписаний Меморандум про взаєморозуміння з американською компанією Lindsay щодо виробництва іригаційного обладнання в нашій країні.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, у свою чергу, уклав договори про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Нагадаємо, 1 вересня 2021 року президент України Зеленський зустрічався у Білому домі із президентом США Байденом. За результатами зустрічі було підписано 20 угод.

Зеленський назвав підсумки візиту «дуже позитивними» і заявив, що запросив американського президента до України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ