В рф дозволили військовослужбовцям - керівникам федеральних органів виконавчої влади та держорганів продовжувати військову службу після досягнення ними віку 70 років.

Про це йдеться в указі президента рф путіна.

путін своїм указом вніс зміни до Положення про порядок проходження військової служби, що дозволяють продовжувати військову службу після досягнення ними віку 70 років.

Зокрема йдеться про військовослужбовців - керівників федеральних органів виконавчої влади та держорганів. Раніше, згідно з положенням, термін служби військовослужбовців - керівників держорганів, які бажають продовжувати перебування на військовій службі після досягнення граничного віку, міг бути продовжений президентом, але не понад досягнення ними 70 років. Внесені указом зміни скасовують це вікове обмеження.

Відповідно до положення, граничний вік перебування на військовій службі для маршала рф, генерала армії, адмірала флоту, генерал-полковника або адмірала становить 65 років, для генерал-лейтенанта, віце-адмірала, генерал-майора або контр-адмірала - 60 років для полковника або капітана 1 рангу - 55 років, для військовослужбовців з іншими званнями - 50 років, для військовослужбовців жіночої статі - 45 років.

Нагадаємо, що на окупованій Росією частині Запорізької області ліквідовано чергового зрадника. Гауляйтер тимчасово окупованого смт Якимівка Максим Зубарєв загинув внаслідок вибуху невідомого пристрою, закладеного у його автомобіль.

ІА "Вголос": НОВИНИ