Грузинська омбудсменка Ніно Ломджарія повідомила, що у громадянина України та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі виявили ураження мозку.

Про це вона написала у Facebook 19 листопада.

За її словами, у Саакашвілі розвинулися судоми, що викликані енцефалопатією Верніке – це серйозне захворювання мозку, яке викликається тривалим дефіцитом тіаміну (вітаміну В1).

Хвороба може викликати сплутаність свідомості, порушення мʼязової координації, проблеми із зором. Подібний стан часто супроводжується іншою хронічною патологією – синдромом Корсакова, для якого характерна втрата памʼяті.

У цей період необхідно повне оцінювання процесів у мозку, треба провести дослідження, зокрема, МРТ.

У звʼязку з «критичною ситуацією та очікуваними ускладненнями», омбудсмен Ніно Ломджарія знову закликає міністра юстиції та Спеціальну пенітенціарну службу негайно перевести Саакашвілі у відповідну багатопрофільну лікарню, адже він може впасти у кому, у нього може розвинутись епілепсія, це все може закінчитися смертю.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі під час зустрічі зі своїми адвокатами знепритомнів. Після цього його одразу перевели у тюремну реанімацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ