Сьогодні в шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького, відкрито ще один центр вакцинації населення.

Про це повідомила Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«Відкриття саме тут пункту вакцинації має стати додатковим стимулом зробити щеплення. Адже присутність священнослужителів –- це вагомий аргумент для осіб, що вагаються вакцинуватися чи ні», – сказала вона.

Нагадаємо, такі пункти вакцинації вже діють у деяких церквах в Україні. Зокрема, у Києві Covid-щеплення можна отримати у Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви. Розмістити у своїх храмах пункти вакцинації погодилися:  Українська греко-католицька церква, Православна церква України (ПЦУ), Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) та Церква адвентистів сьомого дня.

Пункт вакцинації в шпиталі Митрополита Андрея Шептицького наразі працюватиме у вівторок і середу з 14:00 до 19:00. Але якщо охочих щепитися від коронавірусу буде багато, то пункт працюватиме і в інші дні.

“На початку тут щепитимуть вакциною Pfizer. адже вона є найпопулярнішою серед населення Але невдовзі розпочнемо вакцинувати і всіма іншими вакцинами, які є доступними в Україні”,– зазначила Іванченко.

Медик зазначила, що щоденно в області працює близько трьох десятків центрів вакцинації населення.

Загалом на Львівщині проведено майже 1,5 млн щеплень, понад 600 тисяч осіб провакцинувалися двома дозами.

Читайте також:

У Львові організують пункт вакцинації для безхатьків

ІА "Вголос": НОВИНИ