Турецька влада заявляє, що посилено працює над організацією зустрічі українського президента Володимира Зеленського з російським президентом путіним, але Росія поки не виявляє бажання.

Про це сказав речник адміністрації президента Туреччини Ібрагім Калин для турецького видання Hürriyet.

За словами Калина, Ердоган пропонує зафіксувати на перемовинах Зеленського і Путіна основні моменти щодо яких можливий компроміс, а потім будуть тривати більш детальні перемовини делегацій щодо угоди.

Турецький президент готовий бути посередником у цих перемовинах і запропонувати майданчик для перемовин у Туреччині.

«У розмовах із Зеленським і путіним, наш президент висловив свою пропозицію припинити війну і провести зустріч двох лідерів у Туреччині. Пан Зеленський готовий до цього. Пан путін, на противагу, вважає, що сторони наразі не досягли спільного бачення, аби проводити перемовини на рівні глав держав», - сказав Калин.

Калин стверджує, що ані Україна, ані світова спільнота не зможуть без проблем погодитися на визнання окупації Криму та Донбасу Росією, адже це є кричущим порушенням міжнародного права.

Крім того, він додав, що Росія намагається провадити перемовини з позиції сили, але «не варто забувати, що продовження війни насамперед ударить по армії та економіці Росії».

Нагадаємо, 3 березня, під час пресконференції глава держави Володимир Зеленський звернувся до московського диктатора путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ