У межах проєкту українці з повним курсом щеплення від коронавірусу зможуть отримати 1 000 гривень від держави

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації. Щоби подати заявку на виплату, потрібно оформити спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів, авторизуватися й оновити застосунок «Дія» до останньої версії.

При цьому отримати кошти можуть лише громадяни України віком від 18-ти років, які мають «зелений» сертифікат про вакцинацію в застосунку «Дія».

Кошти на картку від Мінекономіки мають нарахувати протягом 10-ти днів. Заявку на отримання коштів необхідно подати в період з 19-го до 29-го грудня включно, тоді вони надійдуть до 31-го грудня.

Ці гроші можна витратити на книжки, спортзал квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Повний перелік магазинів та закладів, де можна використати картку «єПідтримка», з'явиться згодом.

Гроші потрібно використати протягом 4 місяців. Потім віртуальний рахунок автоматично закриють, гроші повернуться в бюджет;

Як наголошує Суспільне, послуга діє поки тільки в додатку «Дія», через портал або ж з паперовим сертифікатом гроші отримати неможливо, але наступного року обіцяють розробити альтернативні варіанти.

Програма розрахована на один рік, тож якщо оформити заявку до кінця 2021-го не встигнете – можна зробити це пізніше. Оформлення заявки для отримання коштів здійснюється тільки в «Дії».

Нагадаємо, що в середині грудня «Дія» оновила сертифікат для авторизації. Застосунок перейшов на нову кваліфіковану електронну печатку Мінцифри, яка потрібна для входу.

ІА "Вголос": НОВИНИ