В Україні ухвалили у першому читанні законопроект про підвищення податків для компаній, які продовжують роботу в Росії (зокрема, французького "Ашана"). Податки на майно та доходи для підприємств, які фінансують війну, збільшаться у 1,5 раза, тобто на 50%.

Про це повідомляє голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, головна концепція закону залишилася незмінною з моменту, коли його було запропоновано.

«Компанія, яка обрала для себе принципове рішення фінансувати війну за рахунок податків, які вона сплачує РФ, має сплачувати тут (в Україні. – Ред.) більше податків. Ми запропонували загальний концепт, згідно з яким ставка будь-якого прямого податку – це податки на майно або податки на доходи – сплачуватиметься коефіцієнтом 1,5, тобто в 1,5 рази більше для таких компаній», – пояснив Гетманцев.

Критерії, за якими будуть визначатися такі компанії, встановлять законодавчо, і за допомогою рішень Кабінету міністрів. Більше того, Гетманцев закликає інші країни наслідувати приклад України і теж підвищити податки для таких юридичних осіб.

«Ми дуже рекомендуємо і просимо всіх наших партнерів прийняти аналогічні норми щодо того ж »Ашану«, який працює не лише в Україні. І, напевно, ринок України для нього не такий цікавий, як ринок Польщі», – зазначив нардеп.

Як писав «Вголос», у Львові відбулися протесні акції проти мережі супермаркетів “Ашан”, яка відмовилися йти з російського ринку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ