Відсьогодні в Україні, згідно з законом про державний бюджет, зросли пенсії деяких категорій українців внаслідок підвищення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Зокрема, мінімальна заробітна плата буде на рівні 7100 грн. Розмір мінімальної пенсії з 1 січня становить 2 840 гривень.

Про це повідомив Пенсійний фонд України.

Від сьогодні в Україні, згідно з законом про державний бюджет, зросли пенсії деяких категорій українців внаслідок підвищення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Зокрема, мінімальна заробітна плата буде на рівні 7100 грн.

"Таке збільшення є підставою для перерахунку пенсій особам, які не працюють, досягли віку 65 років і мають повний страховий стаж (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно)", – йдеться в повідомленні.

Мінімальний розмір пенсій таких пенсіонерів з 1 січня 2024 року не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати – 2 840 грн. Також відсьогодні зросли виплати тих, хто має особливі заслуги перед Батьківщиною відповідно до закону України «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян».

ІА "Вголос": НОВИНИ