У одного з фігурантів у справі «українських диверсантів» значно погіршився стан здоров'я після етапування з Москви до Сімферополя.

Про це повідомляє «Крим Реалії».

Про це розповів кримським правозахисникам Ілля Каверников, син засудженого, після того як відвідав останнього у  СІЗО №1  Сімферополя, 20 листопада.

Він зазначив, що його батько  мав сильні болі у районі живота, проблеми з тиском, але не отримував медичної допомоги у СІЗО. За словами Каверникова, Володимир Дудка ледь переніс етапування  з Москви, і то завдяки лікам, які йому передають рідні.

Згідно зі словами сина Володимира Дудки, його батько  і ще один засуджений у цій справі,  Олексій Бессарабов, провели на етапі близько місяця, часто у вагонах, які розраховані на 20 людей, їхало 50 осіб, тобто умови були надважкими.

Швидше за все, невдозі Володимира Дудку та Олексія Бессарабова знову етапують до колонії суворого режиму, де вони і будуть відбувати покарання.

Варто нагадати, що Володимира Дудку, Олексія Бессарабова та Дмитра Штиблікова російська прокуратура звинувачувала у підготовці диверсійних дій  в Криму  за наказом українських спецслужб.  У результаті Дудку і Бессарабова було засуджено до 14 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Українська влада не визнає ці  судові вироки та називає це провокацією російських спецслужб.

Як писав «Вголос», фігуранти справи “українських диверсантів” зникли з в’язниці у Росії: рідні досі не знають, де вони.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ