Сім будівель на одній з вулиць села Дюла на Виноградівщині в Закарпатті підпалив 61-річний чоловік.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області. 

Так, близько 6-ої години ранку на лінію «102» зателефонувала мешканка села Дюла у Виноградівській громаді та повідомила, що хтось намагався спалити її будинок.
 
На місце події негайно виїхали співробітники слідчо-оперативної групи поліції Виноградова, які встановили, що загалом у населеному пункті в ту пору зайнялося аж сім споруд: місцевий будинок культури, приміщення магазину, церква та чотири житлові будинки. Пожежникам вдалося швидко ліквідувати вогонь, тим самим зберегти будівлі та уникнути жертв.
 
В той час оперативники кримінальної поліції вже займалися пошуком особи, причетної до загоряння. Адже слідчі зафіксували на всіх об’єктах явні сліди умисного підпалу.
 
Менше ніж за годину поліцейським вдалося затримати фігуранта - 61-річного місцевого мешканця.
 
Правоохоронці встановили, що для вчинення злочину зловмисник використав легкозаймисту речовину. Мотиви таких вчинків він наразі не пояснює, працівники поліції встановлюватимуть їх в ході досудового розслідування. Також у справі буде призначено необхідні експертизи для встановлення розміру збитків, яких фігурант своїми діями завдав потерпілим.
 
Відомості за даними фактами слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто Умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу.
 
Чоловіка, у порядку статті 208 КПК України, буде поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За скоєне йому загрожує від трьох до десяти років ув’язнення.
 
Слідство у справі триває.
 
Читайте також у «Вголосі»: як львівські десантники визволяли Ізюм

ІА "Вголос": НОВИНИ