Чехія дозволила в’їзд українським туристам, які пройшли повну вакцинацію від коронавірусу.

У інтерактивній карті Міністерства закордонних справ вказано, що в Чехію можуть в’їхати громадяни України, які щепилися вакцинами Moderna, AstraZeneca, Covishield або ж  Pfizer. Перелічені препарати сертифіковані Євросоюзом.

У Чехію пропускають за умови, якщо від введення другої дози вакцини пройшло мінімум 14 днів.

Також українці повинні мати заповнений в’їзний формуляр Чеської Республіки. Його можна заповнити онлайн за посиланням ТУТ. Під час прикордонного контролю необхідно продемонструвати отримане підтвердження, яке надійде на електронну пошту.

При собі потрібно мати сертифікат, який засвідчує те, що ви пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. Він повинен бути виготовлений англійською мовою та містити тип вакцини, персональні дані людини та ідентифікаційні дані установи, якщо видавала цей сертифікат.

Для в’їзду необхідне медичне страхування на термін поїздки та дійсний біометричний паспорт, який дозволяє виїхати за кордон.

Як писав «Вголос», Україна отримала від Польщі велику партію вакцини AstraZeneca. Найближчими днями також доставлять у медичні заклади засоби індивідуального захисту, апарати ШВЛ, кисневі концентратори та кардіомонітори.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я України закликало батьків зробити дітям необхідні планові щеплення до початку нового навчального року.

ІА "Вголос": НОВИНИ