Регіональну лігу організовують росіяни. Вони створили логотип, на якому обігруються «совкові» символи. Компанія надіслала офіційний лист з вимогою змінити логотип, бо він порушує Закон України «Про декомунізацію».

Про це повідомляє Богодар Ковалів у Facebook.

Як він пише, росіяни вирішили зробити на поточний сезон ліги «смішний» логотип, де обігрується значок піонера, тільки замість Леніна на значку — один з ігрових персонажів Dota 2.

В цій лізі переважно грають українці, росіяни, білоруси, киргизи, казахи тощо. Тому, як пишуть, орієнтація на «совок» цілком очікувана.

Згодом центральний офіс Valve — гігантської мільярдної корпорації відеоігор — присилає росіянам офіційного листа з вимогою замінити логотип сезону для Східної Європи, бо він порушує законодавство України про декомунізацію.

«В братушек моментально починає горіти п‘ята точка, а геймінг-сегмент твіттера завалений стенаннями про “українців, які всюди сунуть політику” і не дають росіянам жити навіть в кіберспорті», - написав він.

Організатори ліги, Epic Esports Events, пішли на поступки, але в супровідному коментарі все ж побідкалися, що вся сувенірна атрибутика вже виготовлена і взагалі в них є юридичне підтвердження, що логотип турніру не має нічого спільного з комуністичною символікою.

Нагадаємо, через декомунізацію суд в Харкові остаточно повернув скандальному проспекту Жукова ім'я Петра Григоренка.

ІА "Вголос": НОВИНИ