У дослідженні, проведеному в університеті в Аквілі, взяли участь 90 людей у віці 70 років. Добровольців поділили на три групи, кожній з яких запропонували вживання високої, середньої або низької дози напоїв, що містять какао.

Напій, який пили добровольці впродовж восьми тижнів, був приготований з какао-бобів, містив велику кількість флаванолу - речовини, яка поліпшує кровообіг у мозку і активізує розумову діяльність. При цьому з раціону учасників експерименту було виключено інші продукти, які містять флаванол, такі як чай і червоне вино.

За допомогою різних тестів вчені перевіряли короткострокову пам'ять добровольців і швидкість, з якою вони засвоюють нову інформацію. Дослідники виявили, що у тих груп, які вживали високі і середні дози какао-напою, когнітивні показники, включаючи роботу пам'яті, були значно кращими. У цих учасників також знизився кров'яний тиск і резистентність до інсуліну.

Коментуючи результати дослідження, опубліковані в журналі Hypertension, лікар Джовамбатіста Дезидерій відзначає, що в майбутньому вченим ще належить обчислити щоденну дозу какао.

Джерело: Newsru

ІА "Вголос": НОВИНИ