У липні 2020 року сонячний зонд Parker НАСА надзвичайно наблизився до Венери. Насправді настільки близько, що він зміг вловлювати природні радіосигнали, що виходять із іоносфери планети, області верхніх шарів атмосфери, яка отримує вибух від випромінювання Сонця.

Про це повідомляє Futurism.

Зараз вчені NASA перетворили радіосигнали на звук. Результат – футуристична мішанина чужорідних звуків.

Щоб бути зрозумілим, радіовипромінювання не було б чутно у вакуумі космосу. Частоти також довелося суттєво перенести в діапазон слуху людини. Але запис справді має моторошний науково-фантастичний звук – і може дати нове цінне розуміння нашого планетарного сусіда.

Вчені сподіваються використати сигнали, які були зафіксовані приладом зонда FIELDS, щоб зрозуміти, як Венера стала пеклою палючих температур, як ми її знаємо сьогодні.

Хоча основною метою сонячного зонда Паркер було спостереження зовнішньої корони Сонця, невеликий космічний корабель знаходився на відстані приблизно 500 миль від Венери під час обльоту минулого літа.

Завдяки даним, зібраним під час польоту, вченим вдалося з'ясувати, що сонячна активність у Венеріанській іоносфері, здається, посилюється і слабшає, коли Сонце проходить свій сонячний цикл.

Сонячний цикл Сонця – це 11-річний процес, коли сонячна активність, включаючи викиди корональної маси, спочатку зростає, а потім падає, перед тим, як перезапуститись.

Вчені змогли порівняти дані, зібрані Паркером минулого літа, з останніми наявними даними про Венеріанську іоносферу, зібраними Піонерським Венериним орбітаром майже 30 років тому.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ