Водночас, добавки риб’ячого жиру не мають такої користі, пише The Daily Mail.
Над цим дослідженням працювала міжнародна команда дослідників. Вони з’ясовували плив омега-3 жирних кислот, які містяться у сортах жирної риби.
Вчені проаналізували 38 досліджень майже 800 тисяч людей з 15 країн. Дослідники звертали увагу на тривале споживання омега-3 жирних кислот цих людей.
З’ясувалось, що у тих, хто їв від 2 до 4 порцій жирної риби щотижня, ризик виникнення інсульту був на 6% меншим, ніж у тих, хто їв одну порцію чи менше щотижня.
Агенція зі стандартів споживання їжі у Великій Британії (Food Standards Agency) радить вживати як мінімум дві 140-грамові порції риби щотижня, одна з цих порцій має бути з сортів жирної їжі.
Джерело: Українська правда
ІА "Вголос": НОВИНИ