Про неї розповіли вчені NASA.

Група дослідників NASA Glenn повідомляє, що одним з найнебезпечніших ділянок Сонячної системи є поверхня Венери. Корозійна структура поверхні планети робить недоступною її для дослідження науковими установками.

Один з останніх пристроїв Venera 13, який запущено російськими вченими, пробув на планеті близько 2 годин, після чого не впорався зі своїми функціями в силу зовнішніх факторів.

У 2014 році NASA запустила проект з вивчення Венери. Тоді на планету був відправлений найпотужніший і найвитриваліший космічний об'єкт. Його загальна вага склала 14 тонн надміцного металу і обшивки, здатних витримати максимальну температуру, тиск і корозійний вплив. В ході фіксації даних на Венері, навіть цей пристрій не зміг витримати природи планети.

Структура Венери дуже схожа на Землю. Її поверхня має скелі, а планета наділена своєю орбітою і атмосферою. Деякі вчені вважають, що Венера була населеною близько 2 млн років тому. Після глобального потепління вона втратила воду, а вуглекислий газ почав спалювати все навколо.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ