4 млн грн пропонують виділити з міського бюджету для облаштування паркування для автомобілів коло клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові.

Як пояснив під час засідання депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту  Львівської міської ради медичний директор клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові Юліан Голик, це буде паркувальний майданчик на 650 паркомісць для лікарень на Топольній та на Орлика. Відвідувачі до пів години зможуть залишати тут авто безплатно. А далі – 15 гривень за годину.

Наразі лікарня вже закупила паркомати. І їй бракує коштів для подальшого облаштування майданчика відеокамерами та охороною. Тут же будуть облаштовані місця для електромобілів. Щоправда, цим вже займатиметься інвестор.  

«Тимчасово ця площа використовувалася як вертолітний майданчик. Але тепер вертоліт поламався і не літає, тому ми її використовуємо для паркування автомобілів», - каже Юліан Голик.

За його словами, сума договору на облаштування цього майданчика становить 10 млн гривень. Два мільйони уже виплачено. І підрядник очікує коли йому виплатять усю суму за вже виконану роботу.

У коментарі для редакції «Вголос» медичний директор лікарні наголосив, що установа гостро потребує паркінгу для авто з огляду на велику кількість пацієнтів, відвідувачів та зрештою персоналу лікарні. 

"Проєкт з будівництва медичної парковки є важливим в реалізації адекватної соціальної інфраструктури навколо лікарні. В лікарні працює близько 2000 осіб персоналу. Кількість ліжко-місць для пацієнтів - невдовзі сягатиме майже півтори тисячі. Окрім того, є ще супроводжуючі особи й потік людей триває цілодобово. Також там будуть паркуватися автомобілі з дитячої лікарні, що на Орлика. Тому актуальність будівництва медичної парковки є виправданою. Бо де люди мають паркувати авто? Звісно, ми запроєктували ефективні паркувальні місця для зручності усіх. І сподіваємось, всі зрозуміють актуальність цього будівництва", - говорить Юліан Голик.

 

Представник лікарні швидкої допомоги окремо наголосив, що в якості вертолітного майданчика ця ділянка використовувалась тимчасово. Від початку тут планували розміщення медичного паркінгу, у той час, як повноцінний майданчик для санітарної авіації постане на сусідній ділянці. 

"Наразі частина території цієї парковки тимчасово використовувалась для посадки гелікоптера санавіації. Бо вертолітний майданчик, який би відповідав вимогам усіх служб - запроєктували на суміжній ділянці. Наразі його будівництво ми ще не починали. Але воно є в наших планах, бо це важливо, тим більше, що є відповідна програма під розвиток санавіації, яка має бути в усіх регіонах" - розповів Юліан Голик.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», лікарня швидкої допомоги просить з бюджету міста 500 тисяч гривень для скульптури на фонтані.

ІА "Вголос": НОВИНИ