Ветеран АТО Віктор Легкодух вдруге взяв участь у Лондонському марафоні, який відбувався віртуально через коронавірусні обмеження.

Про це повідомляє Львівський портал.

Як зазначається, щорічний Лондонський марафон стартував у неділю, 3 жовтня. Учасники мають ліміт часу - 23 години 59 хвилин, щоб здолати дистанцію в 42 км.

Цього року в марафоні взяли участь 50 000 учасників з різних куточків світу. Вони могли здолати дистанцію в будь-якому місці, а результати зафіксувати онлайн.

Ветеран АТО випускник Академії сухопутних військ імені Сагайдачного, член національної збірної «Нескорених» Віктор Легкодух вже вдруге взяв участь у найпрестижнішому марафоні світу.

Минулого року він проходив дистанцію з Києва, де саме проходив навчально-тренувальний збір до Invictus Games. 42 кілометри Віктор здолав за 5 годин 51 хвилину.

Сьогодні, о 9.00 Віктор долав дистанцію навколо «Арени Львів». Дистанцію ветеран мав долати у візку, на якому пересувається після поранення хребта в зоні АТО. Проте прилад, який фіксував дистанцію, зламався.

«Сьогодні я долав дистанцію Лондонського марафону, але не вийшло його завершити  до кінця через те, що додаток, який відстежував маршрут марафону просто в один момент перестав працювати. Це сталося, коли я подолав 27 км. Для мене це буде наукою на майбутнє, що потрібно брати з собою ще якийсь трекер, який вимірює подолану дистанцію. Для себе сьогодні я прийняв це як хороше тренування на витривалість. Попереду ще багато марафонських дистанцій», - розповів він.

Нагадаємо, львівські ветерани перемогли на міжнародних змаганнях з веслування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ