Сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради відбувся довгоочікуваний звіт бізнес-омбудсмена Львівської міської ради Сергія Кіраля щодо повноти реалізації повноважень та ефективності його роботи.

За результатами цього звіту депутатський корпус визнавав роботу чиновника задовільною або незадовільною.

Голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик вважає, що бізнес-омбудсмен не повинен займатися імпортом, експортом, розповідаючи при тому, що він когось з кимось познайомив і місто на цьому зекономило грошей. Якщо сьогодні під стінами Ратуші на пікеті 100 людей, значить не все добре у львівського бізнесу з чиновниками Львівської міської ради.

«Ваша справа дерегуляція і захист наших підприємців від осіб публічного права, від міського голови. Те, що Ви зараз говорите з трибуни «ми з міським головою, наш міський голова» - та міського голову 64 особи хвалить за гроші бюджету. Пане Сергію, я вас дуже прошу, зосередьтеся на захисті підприємців від осіб публічного права або переназвіться. Ви дуже дорогий і якісний помічник Андрія Садового, а я Вас прошу станьте бізнес-омбудсменом.

Я сьогодні авансом вам проголосую задовільно, а весною в березні ви прийдете і будете говорити як ви захищали бізнес перед чиновниками ЛМР у тому числі. Тоді ми будемо сприймати це як звіт омбудсмена, це буде великий аванс від мене особисто, в мене вільно фракція буде визначатися. Ми виглядаємо всі смішними, як громада міста Львова, якщо в нас омбудсмен займається імпортом, експортом і розказує серйозно, що він когось з кимось познайомив і ми на тому грошей місту зекономили.

Це трошки інше, це є питання консалтингових фірм, ви питання торгово промислової палати. І ви мене Андрій Іванович не переконаєте, тому що в енциклопедіях пише, що таке бізнес-омбудсмен», - запевнив Петро Адамик.


За словами депутата, у місті Львові є багато таких речей, яких, на жаль, стосується підміна понять.

«Якщо ви з одним секретарем зробили такий мах роботи, то це дуже багато, але не беріть на себе, паркінг на Петрушевича, бо Ви вже сьомий хто тут стоїть і розуєказує нам про паркінги, і ні одного паркінгу як не було, так і нема. Не беріться будувати паркінги, давайте паркінгами займеться автодор, займіться захистом підприємців! І в березні, я би просив прийти і розказати, як ви захищали львівський бізнес від чиновників ЛМР. Бо враховуючи, що 100 людей сьогодні прийшло, значить не все добре у львівського бізнесу з чиновниками Львівської міської ради», - додав голова фракції ЄС.

Нагадаємо, сьогодні під стіни міськради вийшли представники малого бізнесу, відбулася акція протесту: «Садовий знищує малий бізнес!».

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

ІА "Вголос": НОВИНИ