У четвер, 21 жовтня, в Україні запрацювали нові правила міжрегіональних перевезень громадським транспортом.

На рейс пускатимуть лише тих пасажирів, які матимуть при собі негативний ПЛР-тест на коронавірус або документ про COVID-вакцинацію.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

Шмигаль наголосив, що сертифікати про вакцинацію або негативні тести потрібні як в автобусному, так і залізничному та авіаційному транспорті. Такі документи вимагатимуть в громадян, які досягли 18-річного віку.

Під нові правила не підпадає лише громадський транспорт в містах та всередині області. Завдяки таким обмеженням та вакцинації в Україні не запроваджуватимуть локдаун. Це сприятиме відновленню економіки.

У «червоних» зонах громадські заклади та бізнес можуть працювати лише за умови повної вакцинації усіх відвідувачів або співробітників.

Як писав «Вголос», в Україні викрили злочинну групу, яка продала понад 40 тис. підроблених ПЛР-тестів та 500 COVID-сертифікатів. За місяць десятеро фігурантів справи заробляли чотири мільйони гривень. Угруповання діяло майже рік.

Також ми повідомляли, що 21 жовтня у Львові запрацює ще один пункт вакцинації. Там щепитимуть препаратами Pfizer, AstraZeneca, Coronavac. Пункт діятиме в приміщенні медичного пункту головного залізничного вокзалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ