У Львові зростуть тарифи на проїзд у громадському транспорті. Таке рішення прийняли сьогодні, 27 травня, на закритому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Оскільки сесії ЛМР не відбуваються, то депутати у прийнятті рішення участі не брали.

Про це Вголосу повідомило джерело у Львівській міськраді. Якою остаточно визначили нову вартість проїзду у громадському транспорті, ще не повідомляють.

Відомо, що міський голова, який головує на виконкомі, чомусь, не взяв участі у сьогоднішньому засіданні, де прийняли збільшення ціни за проїзд для львів'ян. Не брав участі у голосуванні виконкому також і Секретар ЛМР Маркіян Лопачак, який зараз мобілізований до лав ЗСУ.

Усі присутні члени виконавчого комітету проголосували «за» зростання вартості проїзду у маршрутках, автобусах та електротранспорті Львова. «Проти» висловився лише Богдан Шустер, ексзаступник міського голови Винник, який у виконкомі представляє винниківську громаду. 

Деталі новини наша редакція уточнює.

Персональний склад виконавчого комітету Львівської міської ради такий:

  • Садовий Андрій Іванович — Львівський міський голова
  • Лопачак Маркіян Романович — секретар Львівської міської ради
  • Алєксєєва Наталія Ігорівна — керуючий справами виконавчого комітету Львівської міської ради
  • Москаленко Андрій Олександрович — перший заступник міського голови — заступник міського голови з економічного розвитку
  • Маруняк Ірина Михайлівна — заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства
  • Кагітін Юрій Іванович — начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області
  • Лаврик Олег Васильович
  • Хмиз Артем Павлович
  • Шустер Богдан Романович

Раніше ІА «Вголос» писала, що у мерії планують підвищити вартість проїзду у громадському транспорті до 17 гривень. 

Востаннє вартість проїзду у громадському транспорті Львова підняли у травні минулого року, також рішенням виконкому. Тоді ціна проїзду зросла до 10 гривень.

Як офіційно повідомила пресслужба Львівської міської ради: з четверга, 2 червня, за одну поїздку у маршрутному таксі або автобусі у Львові доведеться викласти 15 гривень.

Як пояснюють чиновники, рішення скоригувати тариф на проїзд прийняли у зв'язку зі зростанням цін та дефіцитом палива

Жодних попередніх громадських слухань або пояснень не було.

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарило, причиною коригування вартості проїзду в автобусному транспорті є суттєве зростання цін на пальне, тому перевізники Львова попередили про критичну ситуацію. 

Водночас як запевняють у міськраді, тарифи на проїзд у трамваях та тролейбусах не змінюватимуть. Зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів. 

Додаткових офіційних коментарів чиновники надавати не хочуть.

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ