Посол у ФРН Андрій Мельник вважає своєчасною відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха. Втім, він наголошує, що Берлін має змінити своє ставлення до України.

Про це Мельник написав у Твіттері.

«Німецька зарозумілість і манія величі. Хоча Україна вітає своєчасну відставку глави ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до німецької політики. Уряд Німеччини має змінити свій курс щодо Києва», - заявив він.

У коментарі німецькій газеті Welt посол заявив, що скандал навколо неприйнятних висловлювань віцеадмірала Шенбаха залишив «купу осколків» та «поставив під сумнів міжнародну довіру й надійність Німеччини - і не лише з української точки зору». У звязку з цим дипломат закликав уряд ФРН кардинально змінити свою позицію у російсько-українському конфлікті.

Нагадаємо, командувач Військово-Морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Кримський півострів втрачено, і він ніколи не повернеться до складу України. Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін заслуговує на повагу.

Пізніше він запевнив, що висловив приватну точку зору, яка не збігається з позицією міноборони ФРН.

Потім стало відомо, що командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах подав у відставку.  

ІА "Вголос": НОВИНИ