Виконком Львівської міської ради одноосібно перебрав на себе повноваження депутатського корпусу та міського голови. Чим порушив законодавство України.

Таке зауваження зробив членам виконкому Львова депутат Львівської міської ради Юрій Ломага.

Сьогодні, 8 липня, члени виконкому Львівської міської ради ухвалили розширити перелік об’єктів, які фінансуватимуться з бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади.

Проте  які саме об’єкти та скільки коштів їм виділять не знає ані громада міста, ані депутати, ані члени профільної комісії з фінансів та планування бюджету.

Власне, під час розгляду цього питання Юрій Ломага уточнив чи є погодження комісії з фінансів та планування бюджету. На що отримав чітку відповідь, що з депутатами ніхто не радився.  

«Це рішення передбачає поповнення статутних капіталів комунальних підприємств. Але виникає запитання, яким коштом з міського бюджету таке рішення буде прийматись. Питання про зменшення чи збільшення статутних капіталів міських комунальних підприємств повинно розглядатись на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради. Або ж таке рішення одноособово повинен ухвалювати міський голова за погодженням голови військової адміністрації», - сказав депутат, таким чином нагадавши членам виконкому, що вони не уповноважені ухвалювати такі рішення.

Тому, за його словами, згідно із статтею 19 Конституції України і статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування”, члени виконавчого комітету Львівської міської ради перевищили свої повноваження.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», депутати Львівської міської ради мають намір звернутися до правоохоронних органів, тому що чиновники Львівської міської ради приховують інформацію про поповнення статутних капіталів комунальних підприємств Львова та як ці кошти використовуються.

ІА "Вголос": НОВИНИ