Виготовлення однієї транспортної картки «Леокарт» коштуватиме 60 гривень.

Таке рішення затвердив сьогодні, 19 листопада, виконком Львівської міської ради.

Як пояснив «Вголосу» депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, для львів’ян вартість карточки закладено у бюджеті міста. Але тільки - для пільговиків. 

Всі інші мешканці Львова змушені будуть сплатити як вартість карточки, так і вартість проїзду.  Так само як і мешканці інших міст, які приїдуть до Львова та схочуть придбати цю карточку. 

Хоча, якщо не хочете платити за виготовлення карточки, то можете використати програмне забезпечення, яке можна буде звантажити безкоштовно на мобілку. Але яке ще тільки розробляється. 

«Як пояснили в ЛКП «Львіватодор», картка – це носій як от гаманець. У неї можна покласти кошти. Не хочеш цього гаманця – можеш використати інший», - каже депутат.  

Також, за його словами, міськрада щороку платитиме по сім мільйонів гривень за «хмару», де зберігатимуть всі дані «Леокарти». 

Варто зауважити, що безоплатно транспортна картка видаватиметься пільговикам тільки один раз. Якщо хтось її загубить чи пошкодить, то за наступне виготовлення доведеться вже сплатити самому ці 60 гривень.

За словами депутата, усі львів’яни, які мають право пільгового проїзду, повинні звернутися в ЦНАПИ або у пункти прийому документів для виготовлення картки «Леокарт». А ось всі інші мешканці міста, які сплачують за поїздки у громадському транспорті, матимуть можливість отримати цю картку через електронний кабінет львів’янина.

«Але цей кабінет вже три дні не працює», - застеріг Ігор Зінкевич тих, хто раптом схоче зареєструватися там негайно.

Також, за  його словами, міськрада закупила принтер, який друкуватиме на транспортних картках «Леокарт» ім’я та прізвище особи. Тобто, картка буде іменна.

Водночас, коли і де можуть отримати ці картки, поки що не повідомляють.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», для того, аби у Львові запрацював електронний квиток, у бюджеті міста бракує ще одного млрд гривень. Також одна поїздка у громадському транспорті Львова після впровадження Е-квитка коштуватиме 15 гривень.  

ІА "Вголос": НОВИНИ