Дві есемески з погрозами та вимаганням грошей отримали батьки від викрадачів 19-річної дівчини, яку четверо осіб надурили та ув’язнили у помешканні.

Про це повідомив батько потерпілої дівчини Юрій Лящук.

«У тебе є час до другої години ночі переказати гроші за викуп Анжели - два мільйони євро», - читає батько дівчини есемеску.

За його словами, це був звичайний вихідний день, свято Покрови. А о 14.37 на телефон батька надійшло повідомлення, в якому сповіщали, що його доньку викрали. Батьки ані на секунду не засумнівалися, що їхній дитині загрожує небезпека.

викрадення. батько потерпілої

Тато, мешканець Червонограда, відразу сів в авто та поїхав до Львова. Але не переказувати кошти злочинцям, а – до поліції.

Невдовзі вже з ним розмовляли слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області. Вони також не піддавали сумніву слова батька.

На диво, викрадачі були переконані, що розрахували все добре. І о пів на сьому вечора прислали вже повідомлення на телефон мами викраденої дівчини.

«Вони писали, що якщо не заплатимо, то більше не побачимо нашої дівчинки», - каже батько.

За словами Анжели, потерпілої дівчини, викрадачі написали їй у соцмережі та замовили фотосесію.  Одна з цих викрадачок уже зверталася до неї за послугами фотографа.

«Тиждень тому вона до мене звернулася. Я зробила з нею фото. То ж, коли вона знову звернулася, я погодилася», -  каже колишня заручниця.

За її словами, вони домовилися про зустріч саме з цією дівчиною. Вона зустріла майбутню заручницю, провела до квартири та зачинила за нею двері.  Анжела побачила у помешканні трьох невідомих чоловіків у балаклавах, які відібрали у неї телефон. Дівчина дуже перелякалася. Хоча викрадачі лякали дівчинку, але на щастя, фізично вона не постраждала.

 

За словами т.в.о начальника Львівського районного управління поліції Богдана Собка, як тільки батько звернувся до працівників поліції, дівчину почали шукати.

«Підозрювані заманили дівчину у квартиру під приводом фотосесії. Вони склали план своїх дій, проаналізували надуманий дохід родини потерпілої. І вирішили, що зможуть отримати ці кошти», - каже полісмен.

Дівчина перебувала у заручників протягом восьми годин. Але сама операція від моменту, коли батько потерпілої  звернувся до поліції, та до часу, коли зміг її обійняти, зайняла кілька годин. Сам процес визволення з квартири був блискавичним.   

За словами батька, у нього є троє дітей, і Анжела – наймолодша. Вона – студентка, навчається у Львові. А фотографування – це її хобі. Проте після цього випадку батьки мають намір заборонити їй займатися ним.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 14 жовтня троє невідомих осіб викрали молоду дівчину та вимагали від її батьків викуп у два мільйони доларів. На щастя, поліції Львівської області з'ясувала місце, де тримали заручницю та визволила її. Наступного дня Галицький суд обрав запобіжний захід для всіх чотирьох викрадачів, двоє з яких виявилися неповнолітніми.  

ІА "Вголос": НОВИНИ