Президент Володимир Зеленський зустрівся з родиною співака Андрія Кузьменка, відомого також як Кузьма. Рідні загиблого лідера гурту «Скрябін» отримали від голови держави нагороду Кузьми, якому торік посмертно присвоїли звання Героя України.

Зустріч відбулась в комплексі урядових споруд на вулиці Банковій в Києві учора, 4 жовтня. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента. 

Як повідомляють там, указ про присвоєння Андрієві Кузьменко звання Героя України президент підписав 17 серпня 2020-го року, на день народження співака. 

Більше ніж через рік після цього родина Кузьми отримала Орден Держави, який є одним з двох видів відзнак Героїв України. На зустрічі з президентом був присутній батько співака Віктор Кузьменко, матір Ольга, вдова Світлана Бабійчук та донька Марія-Барбара Кузьменко.

«Я прекрасно знав Андрія, ми багато разів зустрічалися. Він був дуже крутим хлопцем. Люди люблять його пісні, він живе у своїй творчості», – сказав Володимир Зеленський.

Довідка:


Звання Геро́й Украї́ни — державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави — за надзвичайні трудові досягнення.

Нагадаємо, раніше «Вголос» писав про звернення матері співака Ольги Кузьменко стосовно конфлікту за авторські права з лейблом, де записувався Андрій Кузьменко. 

ІА "Вголос": НОВИНИ