Нехай бісяться у російській федерації, адже Україна є і буде, а наша перемога ще на один день ближча.

То що ж викликає обурення у росіян і чому на вишиванку вони готові стрибати, наче бик на червоне?

В етері проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА, брати Капранови, Віталій та Дмитро розкладають зерна на полиці російської ідеології та складають пазли української національної ідентичності.

Українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі, блогери та автори YouTube-каналу "імені Т.Г. Шевченка", завжди разом - в радості й горі, завжди єдині у своїх переконаннях і своєму патріотизмі. Сьогодні жартували і тішились своєю міццю в купі:

«У вишиванки є одна хороша річ, якщо вдягнув вишиванку, то можна не носити краватки, вишиванка дуже гарно захищає по вертикалі, а якщо врахувати, що ми терпіти не можемо краваток, то в межах етикету для нас вони є абсолютно необхідною річчю", - щиро зізнаються автори.

Окрім того, зауважує Дмитро, - вишиванка це символ, це оберіг, це вишила і подарувала тобі кохана людина чи мати. Це код, це шифр, який ти носиш на собі і стаєш частиною того поля інформаційного яке складають усі українці разом», - і з гумором та цілковитою серйозністю діляться думками брати Капранови.

Вишиванка може трансформуватись і диктувати свою моду!

«У нас є «піксельки» вишиванки, вишиті армійським пікселем, так що вишиванка трансформується разом з нашим життям», - з радістю діляться Капранови.

Важливо сказати, що у росіян спостерігається відсутність культури при наявності мистецтва. Це дуже важливі речі і Віталій з Дмитром це вдало пояснюють:

«Культура – це спосіб життя, а не пісні, танці: це народна мораль, це уявлення нами про чорне і біле, це стосунки між людьми на побутовому рівні, це одяг, зокрема, і ставлення до нього, це символіка, містика - це є культура», - аналізує Дмитро.

Подивимось більше:

Читайте на сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ