Китай розробляє ядерну зброю набагато швидше, ніж прогнозували. І це викликає явне занепокоєння у США, де вважають, що це може стати «проблемою найближчого майбутнього», оскільки війна в Україні в цьому плані «лише розминка».

Про це пише Wall Street Journal.

«Ця українська криза, в якій ми зараз перебуваємо, - це лише розминка. І не пройде багато часу, перш ніж ми будемо піддаватися випробуванням способами, якими ми не піддавалися протягом довгого часу», - заявив цього тижня на конференції адмірал ВМС Чарльз Річард, командувач Стратегічним командуванням США.

За його словами, політика стримування Китаю «повільно тоне» як корабель, оскільки Китай просувається у виготовленні ядерної зброї швидше за США.

«Він тоне повільно, але він тоне, оскільки, по суті, вони впроваджують свої можливості в полі швидше, ніж ми. Повільне опускання навряд чи є втіхою. Поки ці криві продовжуються, не буде мати значення, наскільки хороші наші командири чи наскільки хороші наші коні - нам їх не вистачатиме. І це дуже найближча проблема», - зазначив адмірал.

Річард зазначив, що Америка зберігає перевагу в підводних човнах, «можливо, єдина справжня асиметрична перевага, яка у нас ще є».

Проте навіть ця перевага, на думку військового, може зникнути, якщо Америка не набере темпу, «вирішивши проблеми з технічним обслуговуванням і розпочавши нове будівництво», наприклад, як запропонував Річард, трьох швидкохідних підводних човнів класу «Вірджинія» на рік «було б гарним початком».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ