Війська ворога нині сконцентрували авіаційні удари переважно по зоні ООС та Маріуполю.

 Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

 «Як ви бачите, вже третю добу противник намагається не застосовувати свою авіацію по Києву, Харкову, Сумах, Миколаєву або застосовує обмежено... Єдині райони, де застосовує авіаційні удари Росія, - це зона ООС та Маріуполь. Але ми впроваджуємо заходи, які мають полегшити ситуацію з точки зору повітряного впливу», – сказав Арестович.

З його слів, обмежене застосування Росією авіаударів по центральній, північній та південній частинах України пов’язане  з тим, що російська авіація не здатна проводити складні повітряні операції. 

"Загалом ворог зібрав навколо нас 500 своїх бойових літаків, але російська авіація не здатна проводити складні повітряні операції. Для цього потрібно багато років навчання та грошей, чого у них немає... 83 літаки РФ наші Збройні сили вже збили. Вони й так застосовували 120-140 літаків із 500. Половини з них уже немає", - повідомив радник.

Як припускає Арестович, наразі ворог зміщуватиме свої основні зусилля у напрямку ракетних ударів балістичними ракетами типу типу «Іскандер» або крилатими ракетами з літаків РФ. 

Як писав раніше «Вголос»,  Олексій Арестович поінформував, що третина військ, введених росією на територію України, уже знешкоджена – знищена або небоєздатна. Решта військових формувань, за його словами, розтягнуті по боях.

Він зазначив, що у ворога залишилися певні резерви – до десяти батальйонно-тактичних груп. Та підкреслив, що враховуючи розмах бойових дій, можна не хвилюватися про це.

Водночас радник керівника ОП констатував, що у російських військ залишається потужний запас крилатих ракет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ